Szexpozitív Egyesület

SZEXPOZITÍV
EGYESÜLET

Intimitástól a Szexualitásig

Szexuális Önismereti Zárt Csoport

Időpont: 2024.09.21-22. I 10.12-13. I 11.02-03. I 11.23-24. I 12.14-15. I 2025.01.04-05. I 01.25-26. I 02.15-16. I 03.08-09. I 03.29-30

Helyszín: Opál Stúdió I Bartók Béla utca 55. 1114 Budapest (Móricz Zsigmond körtérnél)

Ár: 600.000 ft (hétvégenként 60.000 ft, részletfizetésben 65.000 ft)

Intenzív tapasztalatorientált szexuális önismereti programsorozat a Szexpozitív Egyesület támogatásával, mely nyitott a szakemberek és egyéb érdeklődők számára is.

A szexualitás az emberi lét különösen egyéni és személyes része. A testünket átható intimitás, a vele való elmélyült kapcsolat megélése minden ember eredendő képessége, belső elrendeltsége. Ha képesekké válunk engedélyt és érvényt szerezni erotikus elevenségünknek és tudatosságunknak, megismerhetjük és mélyen átélhetjük a test éberségében rejlő erőt, a tudatos testben levés felszabadító ajándékát.

Valóban akkor válhatunk szexuálisan öntudatra ébredt lényekké, ha ráébredünk a megtestesülés meghatározó élményére, és arra a jelenlétre, amely által a testünkben és az érzékeinkben élünk – melyben erotikus potenciálunk meghatározó lehetőségként teremt kapcsolatot az élet esszenciájával, nagylelkű gazdagságával, erejével és értékeivel.

Ahhoz, hogy valóban jelen legyünk, és fenntartsuk lelkünk izgalmi állapotát, újra kell tanulnunk átérezni és felvállalni erotikus önkifejezésünk érzelemmel teli energiáját. Ebben az újszerű és szégyentől mentes önkapcsolódásban és öntáplálásban elengedjük a múltban megtanult szokásainkat, kondícióinkat, ellenállásainkat, és emberi korlátozásaink helyett a magasabb lehetőségeink felé fordulunk. A legtágabb értelemben vett érző lényekké, mélyen érzékelővé, erotikusan jelenlévővé válunk. Lebontjuk a szégyen terét, amelyet társadalmilag elfogadottá és helyessé tettünk, és vágyállapotaink elfojtottsága helyett a meghittséget, életteliséget, önbizalmat, önbecsülést és erotikus magabiztosságot választjuk. Így idővel megtapasztaljuk, hogy egyre kifinomultabban és fejlettebben vagyunk jelen a világban.

Szembenézünk az intimitásunkat érintő kihívásokkal, az emberi természetünket illető határokkal, a szexualitásunkba rejtett sebezhetőségünkkel. Hiszen a világnak erotikusan életteli, az élet áramlását kellő érzékenységgel kifejező, együttérző lényekre van szüksége.

Olyan bátor és szégyentelen lelkekre, akik átélésben, szabad elkötelezettségben és összhangban vannak az élet természetes kifejeződéseivel. Olyan önkifejező, tudatos, éber önismeretre vágyó emberekre, akik nyitottak egy izgalmas és dinamikus tér megteremtésére. Egy olyan önfejlesztésre és önfelfedezésre hívást érző közösségre, akik az intimitásra, testtudatosságra és a pozitív erotikus hozzáállásra alapozott szexualitás új dimenzióját hozzák létre.

Ez az intenzív, hét hónapra lebontott élmény- és tapasztalatorientált programsorozat arra ad lehetőséget, hogy visszatalálj eredendő erotikus-szexuális állapotaidhoz, melynek része a testedhez és vágyaidhoz való megfelelő hozzáállás. Egy olyan elköteleződés és önfelfedezés, melyben képessé válsz a testeddel való éber és tudatos kommunikációra, saját szükségleteidnek és határaidnak a felismerésére, valamint annak képviseletére. Érzéseid elmélyült és határtalan kifejezésére, mely a mi emberi esszenciánk oly közvetlen része.

Aki megváltoztatja a módját annak, ahogyan szexel, megváltoztatja szexuális szokásait. Aki megváltoztatja a másokkal való intimitását, megváltoztatja a teljes életét. Az életmegváltoztató szex pedig bármit lehetővé tesz. Légy te is az intimitás és szexualitás új nézőpontjainak teremtője és felfedezője!

Az “Intimitástól a Szexualitásig” szexuális önismeretet támogató tíz hétvégés programsorozat nyitott minden olyan érdeklődő számára, aki szeretne lépéseket tenni saját erotikus képességeinek felfedezésében és fejlesztésében. Valamint azoknak is, akik hívást éreznek a test- és tapasztalatfókuszú szexuális fejlesztés és oktatás szakmai képviseletére. Akik szeretnének szomatikus, szexuális fejlesztővé, bodyworker-ré, professzionális erotikus masszőrré válni, és a szakmai képzésekre való jelentkezés feltételeként elsajátítani az ahhoz szükséges és megfelelő sajátélményű tapasztalatokat.

A programsorozat célja egy mély átalakulási folyamat, melynek feltétele az elkötelezett és teljes figyelmet felajánló részvétel. Ebből kifolyólag a programsorozat egymásra épülő hétvégi modulokból áll, melyek folyamatos önmunkát és feldolgozást igényelnek, ezért azoknak ajánljuk, akik teljes lényükkel el tudnak köteleződni a önmaguk és a téma iránt.

A szexuális önismereti program több szinten történik:
– hétvégi kétnapos elméleti-gyakorlati modul általánosan háromhetes ismétlődéssel (140 óra)
– heti kiscsoportos találkozók (100 óra)
– otthoni gyakorlatok és felkészülés (50 óra)

A csoportba való felvételt egy előzetes online vagy élő beszélgetés előzi meg. A programra való jelentkezést emailben várjuk. Vegán ebéd igényelhető.

TEMATIKA

– testi önkapcsolódás, testpásztázás, testi jelenlét, testbeérkezés
– érzékekkel való munka, testérzékelés, testi vágyismeret
– érzékébresztés, érzéki önismeret
– tudatos érintés, érintésfajták
– ösztönökkel való munka, érzelmi felszabadultság alapjai
– teljes test felszabadítása, mozgással való munka
– egyéni intenzitás, mélység, dinamika, kapacitás
– az intimitás szintjei, rétegei
– testszükségletek, testhatárok, testvágyak
– testi-energetikai önmasszázs
– erotikus-szexuális önismereti alapok
– szexuális szuverenitás, autonómia, szexuális felnőttség
– erotikus test felébresztése
– erotikus önkapcsolódás
– erotikus önmasszázs
– erotikus-szexuális légzés
– kapcsolódási dinamikák, szándékmeghatározás, keretek
– energetikai munka
– erotikus-szexuális kapcsolódási dinamikák
– erotikus masszázs
– erotikus bodywork
– intim önmasszázs
– öngyönyöradás hatásai, szándéka
– szexuális energetika
– szexuális intim önmasszázs
– szexuális energiaszabályozás
– erotikus-szexuális légzés, légzésösszehangolás
– érett, éretlen, sebzett maszkulin-feminin
– szexuális kommunikáció, vágymeghatározás
– izgalmi dinamikák, izgalmi térépítés

erotikus tartalom

Elmúltál már 18 éves?
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmak megtekintésére vonatkozó szabályokat.

FELIRATKOZÁS

Szexpozitív - Hírlevél Feliratkozás